Vendsyssel FestivalSkandinaviens største
klassiske musikfestival


Sommeren 2017
57 koncerter
Danske og internationale kunstnere
Mandag 27. juli kl. 19.30 Fladstrand Kirke

Arrangør: Vendsyssel Festivals Styrelse

ENSEMBLE ZIMMERMANNLars Colding Wolf, cembalo og kunstnerisk leder - Per Buhre, violin og kontratenor
Julia Dagerfelt, violin - Kanerva Juutilainen, bratsch - Inka Döring, cello – Eric Beselin, fagot -
Fredrik Bock, lut og barokguitar

Ensemble Zimmermann blev grundlagt i 2001 af en gruppe musikere, der ønskede at skabe et forum for tidlig musik fremført på barokinstrumenter. Siden har det været et væsentligt bidrag til den voksende interesse og forståelse for barokmusik og dens opførelsespraksis i Danmark. Udviklingen er gået i den rigtige retning på trods af politiske strømninger og finanskrise.
Ensemblets musikere er i dag udelukkende professionelle med speciale i tidlig musik og kommer fra det meste af Europa. 
Ensemble Zimmermann har hentet sit navn fra Das Zimmermannische CaffeeHaus auf der Cather Strasse. Zimmermanns Kaffehus var for Johann Sebastian Bach det musikalske fristed i de ofte trælsomme år som Thomaskantor i Leipzig. Her afholdt Bachs eget orkester, Collegium Musicum, koncerter. Bach komponerede i 1734 sin Kaffekantate som en slags humoristisk reklame for Zimmermanns Kaffehus. Ligesom Bachs øvrige verdslige kantater fra årene i Leipzig, blev også Kaffekantaten opført i Zimmermanns Kaffehus – et af de allerførste offentlige koncertsteder. Ensemble Zimmermann optræder i besætninger fra 5 til 20 musikere afhængig af opgaven.

Billetpris: 150 kr.
Program: Værker af Johann Valentin Meder, Dietrich Buxtehude, Kaspar Förster, Andreas Kirchhoff, Christian Geist og Johann Philip Krieger
 
 
    Welcome                     Wilkommen

Nyhedsbrev
Jeg ønsker at modtage Vendsyssel Festivals nyhedsbrev:

Køb billetter
Billetter kan købes ved indgangen fra 45 min. før koncerterne begynder. Der mulighed for på forhånd at købe billet til alle festivalens koncerter på www.vendsysselbilletten.dk eller på et af turistbureauerne.
Læs mere

Støt Vendsyssel Festival og bliv medlem af venneforeningen.  
Læs mere