Vendsyssel FestivalSkandinaviens største
klassiske musikfestival


Sommeren 2017
57 koncerter
Danske og internationale kunstnere
Fredag 24. juli 19.30 Dronninglund Slotskirke 

Arrangør: Dronninglund Menighedsråd og Vendsyssel Festivals Styrelse

MUSICA FICTADirigent og konferencier: Bo Holten

Musica Ficta, et professionelt vokalensemble, dannet i 1996 af Bo Holten for at realiseret en vision om et fleksibelt og projekt-orienteret ensemble, hvor den virtuose ensemblesang i alle dens afskygninger står i centrum. Musica Ficta fokuserer især på at introducere nye og herhjemme oversete hjørner af vokalmusikkens verden. Hver koncert er en rejse ind i en tid, en epoke eller en kunstnerpersonlighed. I en verden af mainstream, vil vi gerne blive ved med at introducere det bedste af det oversete og sjældne - og dertil noget af det velkendte, og helst i nyt lys. I 1979 etablerede han Ars Nova

Copenhagen, som han dirigerede indtil 1996, hvor han skabte Musica Ficta. Holten er regelmæssig gæstedirigent for nogle af de bedste kor i Europa: 1990-2006 BBC Singers og fra 2008 til og med 2010 var han chefdirigent for Det Flamske Radiokor i Bruxelles. Bo Holten dirigerer også i stigende grad danske orkestre, med hvem han har indspillet musik af bl.a. Carl Nielsen, Frederick Delius, Thomas Koppel, Emil Reesen m.fl. Som komponist har han produceret både operaer, solokoncerter, symfonier, orkester- og kammerværker, filmmusik og korsatser.

Billetpris: 150 kr.
Program: Koret synger danske sange og motetter af 150-års jubilaren Carl Nielsen.
Begrebet ”Musica Ficta” refererer til den praksis i den tidlige musik, hvor sangerne selv indsætter løse fortegn i satsen. Set fra vores perspektiv retter det opmærksomheden imod, at det musikalske værk i sidste ende skabes af de udøvende selv — og at det rækker ud over det nedskrevne.
 
    Welcome                     Wilkommen

Nyhedsbrev
Jeg ønsker at modtage Vendsyssel Festivals nyhedsbrev:

Køb billetter
Billetter kan købes ved indgangen fra 45 min. før koncerterne begynder. Der mulighed for på forhånd at købe billet til alle festivalens koncerter på www.vendsysselbilletten.dk eller på et af turistbureauerne.
Læs mere

Støt Vendsyssel Festival og bliv medlem af venneforeningen.  
Læs mere