Vendsyssel FestivalSkandinaviens største
klassiske musikfestival


Sommeren 2017
57 koncerter
Danske og internationale kunstnere
Søndag 2. august kl. 19.30 Sulsted Kirke

Arrangør: Vendsyssel Festivals Styrelse

NIGHTINGALE STRING QUARTETGunvor Sihm, violin - Josefine Dalsgaard, violin - Marie Louise Broholt Jensen, bratsch - Louisa Schwab, cello
Nightingale String Quartet blev dannet i 2007. Alle fire musikere har kandidatuddannelse fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Tim Frederiksen som mentor og kammermusiklærer.
Nu studerer alle fire på solistuddannelsen. Nightingale String Quartet modtog i oktober 2010 P2’s Talentpris. Med dommerkomiteens ord: ”for med brændende passion, uimodståelig gejst og smittende
indbyrdes lydhørhed at få den klassiske stygekvartet til at sprælle af liv, så musikken taler direkte og stærkt til både nye og gamle lyttere”. I marts 2012 udkom Nightingale String Quartets første af tre cd’er med Rued Langgaards samlede strygekvartetter på pladeselskabet DACAPO. Med cd’en vandt kvartetten i januar 2013 en P2 pris for “Årets Danske Cd” og den er derudover nomineret til en BBC Music Magazine award for “Best chamber cd of the year”. Cd’en har fået sublime anmeldelser verden over
og blev blandt andet fremhævet som både BBC Music Magazine’s ‘Chamber Choice’ og Gramophone’s ‘Choice’ i juni 2012. På baggrund af kvartettens arbejde og succes med at udbrede kendskabet
til Rued Langgaards musik, modtog de i 2014 Gramophones prestigefulde pris ”Young Artist of the Year” og var som det første danske ensemble på forsiden af Musikmagasinet ”The Strad” i januar 2015.
I 2011 modtog kvartetten Léonie Sonnings Musikstipendium og Jacob Gades store legat. Nightingale String Quartet var i sommeren 2013 solister med Tivolis Symfoniorkester, i forbindelse med at kvartetten modtog ”Musikanmelderringens Kunstnerpris”.

Billetpris: 150 kr.
Program: Musik af Joseph Haydn, Rued Langgaard og Ludwig van BeethovenBEMÆRK:
Nightingale String Quartet spiller også på P. Nørkjærs Plads i Hjørring lørdag d. 1. august kl. 11:30-13:00. Koncerten afholdes under Hjørring Classic. 
Koncerten er gratis, alle er velkomne og Bryghuset Vendias bar og de omkringliggende caféer står klar med mulighed for forfriskninger.
Læs mere

 
    Welcome                     Wilkommen

Nyhedsbrev
Jeg ønsker at modtage Vendsyssel Festivals nyhedsbrev:

Køb billetter
Billetter kan købes ved indgangen fra 45 min. før koncerterne begynder. Der mulighed for på forhånd at købe billet til alle festivalens koncerter på www.vendsysselbilletten.dk eller på et af turistbureauerne.
Læs mere

Støt Vendsyssel Festival og bliv medlem af venneforeningen.  
Læs mere