Vendsyssel FestivalSkandinaviens største
klassiske musikfestival


Sommeren 2017
57 koncerter
Danske og internationale kunstnere
ONSDAG 2. JULI 19.30 MUSIKKENS HUS I NORDJYLLAND
Adresse: Musikkens Plads 1, 9000 Aalborg
Arrangør: Vendsyssel Festivals Styrelse & Aalborg Symfoniorkester

ÅBNINGSKONCERT MED ”FRANSKE FRISTELSER”
AALBORG SYMFONIORKESTER

Dirigent: Oleg Caetani
Roberto Prosseda, pedalflygel (piano pédalier)
Erling A. Thomsen, orgel

Velkomst ved formand for Vendsyssel Festival, Jørgen Boe
Åbningstale ved musikchef Jan Kvistborg

Med åbningen af den 44. Vendsyssel Festival lægges for første gang en koncert uden for landsdelen. Med åbningen af Musikkens Hus i Nordjylland har det for både symfoniorkester og festival ligget lige for at samarbejde om denne koncert, der afslutter orkestrets forårssæson og åbner festivalens 44. sæson. Det bliver samtidig første gang, man i Danmark kan opleve pedalflyglet, hvor den italienske pianist Roberto Prosseda med en sindrig pedalmekanik skal traktere 2 flygler. Pedalflyglet har haft størst opmærksomhed fra Gounod og Alkan, som har skrevet flere værker for instrumentet, og i de senere år spilles disse værker igen på det korrekte instrument i stedet for på orgel. Netop Prosseda har gjort sit til at bringe disse værker frem i lyset med en række indspilninger på det moderne pedalflygel. Man vil også få det nye koncertorgel at høre med Aalborgs egen domorganist Erling A. Thomsen ved tangenterne i den monumentale Fantaisie dialoguée, der ganske vist begynder fredeligt, men udvikles og slutter i unik pomp og pragt. Koncerten afsluttes med Bizets symfoni i C-dur, som han komponerede på en måned i efteråret 1855 kun 17 år gammel og stærkt inspireret af sin mentor Gounods symfoni nr. 1 i D-dur. Symfonien blev tilsyneladende aldrig udgivet eller opført, før den blev genfundet 1933. Til at styre det hele skal vi for første gang i Nordjylland opleve den italienske dirigent Oleg Caetani, hvis seneste engagementer bl. mange andre omfatter koncerter med Wiener Symphoniker, Orchestre National de Radio France, Hong Kong Philharmonic, Tokyo Metropolitan Orchestra og Sydney Symphony. En række store oplevelser venter ved denne koncert med FRANSKE FRISTELSER.

Billetpris: Kr. 215 (A) / 170 (B) / 145 (C) plus 20 kr. i billetgebyr
Billetter kan kun købes via billetkontoret i Musikkens Hus eller online via www.musikkenshus.dk eller www.billetboxen.dk.
Billetpris med Blåt eller Grønt Kort: Kr. 50 (A) / kr. 0 (B+C) plus 20 kr. i billetgebyr
Billetter kan kun købes via billetkontoret i Musikkens Hus og kan forudbestilles telefonisk på 60 20 30 00.
Gyldigt kort skal forevises ved køb/afhentning af billetter.
 
Program: Charles Gounod: Ouverturen til Le medecin malgré lui, C.-V. Alkan: Prélude op. 66 nr. 4 for piano pédalier, Charles Gounod: Concerto for piano pédalier i Es-dur, Léon Boëllmann: Fantaisie dialoguée for orgel og orkester, Georges Bizet: Symphonie i C-Dur
 

 

 
    Welcome                     Wilkommen

Nyhedsbrev
Jeg ønsker at modtage Vendsyssel Festivals nyhedsbrev:

Køb billetter
Billetter kan købes ved indgangen fra 45 min. før koncerterne begynder. Der mulighed for på forhånd at købe billet til alle festivalens koncerter på www.vendsysselbilletten.dk eller på et af turistbureauerne.
Læs mere

Støt Vendsyssel Festival og bliv medlem af venneforeningen.  
Læs mere